Principia cykler

Principia - dansk design til alle landskaber

Kontakt mig venligst om Principia
Principia

Find flere modeller på principia.dk

Det startede 1990. Tre unge danskere ville svejse cykelrammer, der kunne konkurrere med dyre amerikanske cykler - og være bedre end dem. De satte sig en klar vision: De skulle være verdens bedste, målt på forholdet mellem stivhed og vægt. Det giver den bedste accelleration i forhold til den energi, rytteren træder med.

Den særlige 7020 aluminiums-legering, der kendetegnede Principia, viste sin styrke, og i 1998 var Principia repræsenteret ved VM i mountainbike. Egentlig var det triathlon cykler, stifterne først havde fokus på, men det blev landevejscyklerne, der drev succes'en, med aluminiumsrammer i stedet for de traditionelle stålrammer.

Principia blev en eksportsucces, der blev kopieret. Men da Principia en del af Danmarks største cykelfirma, HF Christiansen, fik mærket ikke bare en garanti for kvaliteten, men også styrke og distribution til at klare sig på markedet.

Så i dag kan du få dansk cykelinnovation helt i front, uanset om det er i Gravel serien, til landevej og off-road, i Mountainbike serien med kompromisløs ydeevne i carbon eller alu, fuldblodsracerne i Road serien, og Kids til cykelelskende børn.